Енергийният министър Александър Николов е депозирал оставката си днес. Очаква се в рамките на деня това да направи и външният министър Теодора Генчовска.

Причините за оттеглянето на министър Николов от правителството са изцяло политически. Те са свързани с решението на партия „Има такъв народ“, от чиято квота е излъчен енергийният министър, да напусне управлението на страната. Александър Николов ще продължи да изпълнява функциите си по конституция до избирането на негов наследник.

Припомняме, че другите двама министри на “Има такъв народ” – на регионалното развитие и на спорта депозираха оставките си още миналата седмица, след като стана ясно, че партията на Слави Трифонов изтегля министрите си от коалицията.

“Решението е взето – четиримата министри на “Има такъв народ” подават оставки заедно със заместник-министрите. Не подлежи на никакъв коментар. Това е политическо решение на партията. Ние от спорта нямахме забележки по отношение бюджета”, заяви преди дни в кулоарите на парламента министърът на спорта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here