„Изнесено е оръжие за 200 млн. през Полша към Украйна.“ Това заяви пред журналисти бившият шеф на “Кинтекс” Александър Михайлов. Той уточни, че става въпрос за снаряди за системите за залпов огън “Град”.

Михайлов разясни, че министърът на финансите Асен Василев знае митническите товарителници за износа и дори им цитира номерата, предаде БНТ. Според Михайлов причината за смяната на ръководството на ВМЗ-Сопот е, че са отказали да ремонтират върната оръжейна поръчка, договорена от премиера.

Припомняме, че вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова съобщи на брифинг, че ръководството на Държавната консолидационна компания (ДКК) е решило да бъде сменен бордът на директорите на ВМЗ – Сопот и да бъде определен нов.

Нинова посочи причините за това решение – влошеното финансово състояние на дружество, отказ да се плати държавен дивидент и разпродажба на имущество зад гърба на принципала и без да е уведомено ръководството на ДКК.

„Още веднъж ще докажем, че държавните предприятия могат да се управляват професионално, компетентно, с грижа за работниците. Който не отговаря на тези изисквания, ще трябва да се разделяме“, категорична беше Нинова, цитирана от БТА.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here