fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 14:53

Александър Михайлов към Нинова: Крадецът вика – дръжте крадеца

Той призова служебния министър Стоянов да подпише разрешителните за износ на оръжие

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

През полско летище България е изнесла 4200 тона оръжие за Украйна. Това се равнява на 212 тира с продукция, каза бившият директор на “Кинтекс” Александър Михайлов.

От своя страна бившият министър на икономиката Корнелия Нинова заяви, че много стриктно ще следи работата на служебния си колега.

По думите на Михайлов, ако той издаде разрешения за износ на оръжия, Нинова ще е първата, която ще упрекне служебното правителство за това действие. Той заяви, че допреди месец и половина-два, лидерът на левицата е правил същото и определи ситуацията като “Крадецът вика – дръжте крадеца”.

Бившия директор на “Кинтекс” пожела да алармира обществото за два по-големи проблема, които Нинова е оставила в “тежко наследство” в Министерство на икономиката.

“На първо място – в последните два дни тя призна, че месец и половина-два не е свиквала заседание на междуведомствената комисия и са се натрупали нови заявления за износ на оръжие за близо 1 млрд. евро. Това е безобразие от нейната страна. На второ място – безобразията в областта на назначенията, които тя извърши през последните 6-7 месеца. Без конкурси тя подмени ръководствата на 90% от държавните фирми, подопечни на Министерство на енергетиката”, каза пред NOVA Михайлов.

По думите му син на Емилия Масларова е едно от фрапиращите назначения, които бившият министър на икономиката е направил.

Според Александър Михайлов Корнелия Нинова се е опитала да заложи капан на президента Румен Радев, бавейки огромно количество продукция, за сметка на бранша.

Той призова служебния министър Стоянов да подпише разрешителните за износ на оръжие, тъй като това е напълно законен бизнес и няма никакви национални или международни ограничения за доставки на оръжия, включително и към Украйна.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here