fbpx
More

  Алеко и първата хижа на Витоша се присъединиха към плочата на туристическото движение в България

  Автор на прекрасния графит е известният художник Иван Величков – Cyborg

  Емблематичната плоча, показваща откъде е тръгнало първото организирано туристическо движение у нас, вече не е сама. Към нея се присъединиха ликът на Алеко Константинов – Щастливеца и първата хижа на Витоша, носеща неговото име.

  Снимка: фейсбук група “Княжевецъ”

  „Инициативата за изрисуването на стената е на зам.-кмета на район „Витоша“ Кънчо Кънев. Автор на прекрасния графит е известният художник Иван Величков – Cyborg“, обяснява за NewsOne Любо Стефанов.

  Доброволци осветяват плочата на туристическото движение в “Княжево” | NewsONE

  В няколко поредни материала ви разказахме за благотворителната инициатива, която започна със събирането на средства, целящи да осветят плочата, намираща се на бул. „Цар Борис III“ 355. След като желанието на Стефанов се реализира, последва реставрация на рамката на плочата, а сега и изрисуването на лика на Щастливеца и хижата.

  Княжевци осветиха плочата на туристическото движение в България | NewsONE

  „Целта на цялата ни инициатива е да разкрием това прекрасно символно място за туризма в България, което за огромно съжаление все още е неизвестно за голяма част от софиянци. Надяваме се с инициативата ни това да се промени. Много сме благодарни на всички хора, които отделиха от средствата си, за да дарят за соларното осветление! Радваме се, че и районната администрация подкрепи инициатива ни и я надгради“, заявява той.

  Снимка: фейсбук група “Княжевецъ”

  Стефанов уверява, че с това не приключват инициативите, зад които той и фейсбук групата му „Княжевецъ“ стои, и анонсира, че следващата събота организират съвместно с район „Витоша“ акция с интересни дейности на Княжевския стадион, която ще се проведе на 6 ноември от 10:00 ч.