fbpx
18.5 C
София
13 август 2022 | събота | 05:40

Албания в готовност да въведе режим на тока

Заради неблагоприятни условия цената на тока в страната беше увеличена

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Албанският премиер Еди Рама предупреди албанската общественост, че са възможни ограничения на тока, тъй като, страната изпитва недостиг на електроенергия. Той допълни, че правителството е подготвило план за аварийно спестяване на електроенергия.

Посочвайки примера на Германия, където, както каза самият албански премиер, информираността на гражданите е на високо ниво и където немците са започнали да вземат по-рядко и по-кратки душове, Рама помоли гражданите да пестят ток.

Дневното потребление на електроенергия в страната е около 25 милиона киловатчаса. При благоприятни хидрологични условия нуждите се задоволяват от производството на каскадата на река Дрим, където има три водноелектрически централи.

Поради неблагоприятната хидрология, поради сушата, която доведе до намалено производство, но и повишената цена на електроенергията, през март тази година правителството прие заповед, с която се изключва осветлението на обществени сгради, улици, площади и магистрали във всички градове и села.

Проблемът с тока е на лице и във Франция. Там ще бъде забранено светещите реклами да работят в тъмната част на деня, а на магазините ще бъде забранено да държат вратите си отворени, когато климатичната или отоплителната система е пусната.

В същото време Европейският съюз предложи блокът да намали и потреблението на газ с 15% през следващите осем месеца.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img