Актьорът Бил Козби бе признат за виновен за сексуално насилие срещу 16-годишно момиче през 1975г. Това съобщиха световните агенции. Заседателите от окръг Лос Анджелис отсъдиха в полза на ищцата Джуди Хът, която сега е на 64 години и решиха тя да получи обезщетение от Козби обезщетение от 500 хил. щатски долара за нанесени емоционални вреди.

Според заседателите Козби съзнателно е насилил сексуално Хът, знаел е, че тя е под 18-годишна и че в действията си той е бил воден от неестествен сексуален интерес към непълнолетна, предаде БТА.

Решението е значима правна загуба за 84-годишния актьор, който бе известен като “американския татко”. Козби бе осъден и излежаваше присъда в затвора за сексуално насилие, когато преди година бе освободен, защото присъдата му бе отменена поради процедурни нередности.

Гражданското дело на Хът е едно от последните правни премеждия за бившата звезда, след като застрахователят му уреди извънсъдебно други подобни искове. Козби не се яви в съда по делото на Хът, но в записани показания от 2015 г. и чрез адвокатите си отрича да е имал каквито и да е сексуални контакти с нея. В иска си тя твърди, че през 1975 г., когато била на 16 г., Козби – тогава на 37 г., я поканил заедно с приятелка в къща на Playboy и я принудил към сексуален контакт.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here