Американският актьор Бен Стилър се срещна с украинския президент Владимир Зеленски. Холивудската звезда изрази възхищението си от действията му след руското нашествие в страната на 24 февруари, съобщи Франс прес.

“За мен е голяма чест … Вие сте моят герой”, каза актьорът на Зеленски, който също имаше актьорска кариера.

Бен Стилър е посланик на добра воля на ООН, предаде БТА. Срещата в Киев се проведе по повод Световния ден на бежанеца, отбелязван на 20 юни. Снимки от нея бяха публикувани от украинското президентство.

“Това, което направихте, начинът, по който мобилизирахте страната, света, е наистина вдъхновяващ”, добави Бен Стилър, посочвайки многобройните речи, които Зеленски произнесе, за да получи подкрепа за страната си.

Преди това Стилър посети Ирпин, където се водеха ожесточени боеве в началото на инвазията. Това е и най-близката точка до столицата Киев, достигана от руската армия, отбелязва Франс прес.

“Имам чувството, че е трудно да се разбере какво наистина се случва тук, без да дойдеш”, сподели холивудският актьор. “Тази сутрин бях в Ирпин. Реалният мащаб на разрушенията, виждате го по телевизията, виждате го в социалните мрежи, но е друго да го видите наистина, да го почувствате и след това да разговаряте с хората”.

На английски език президентът на Украйна благодари на Бен Стилър за визитата и каза, че е “много важно” той да припомня на света какво се случва в Украйна.

“За нас е важно хората да не забравят. Не е интересно да се говори за войната всеки ден, но за нас е много важно”, обясни още Володимир Зеленски.

Двамата обсъдиха и общия си интерес към комедията.

“Изоставихте страхотна актьорска кариера”, каза Стилър, известен с филми като “Запознай ме с вашите”, “Нощта в музея”.

“Не толкова, колкото вашата”, отвърна му Зеленски, който преди да бъде избран за президент през 2019 г., участва в сатиричния сериал “Слуга на народа”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here