fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:46

Акцията на КЗП срещу продажбата на райски газ продължава

Проверките в София ще продължат поне до края на месеца

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Вече два дни продължават проверките на Комисията за защита на потребителите за продажба на райски газ. Късно в сряда екип на КЗП посети няколко от дискотеките в “Студентски град”. 

Очаквано търговия с диазотен оксид обаче не беше установена. Все пак по думите на инспекторите най-често райският газ се продава във вид на капсули или на бутилки. И такива не са установени, разбира се. Това се дължи на факта, че проверките са публично обявени, а не са изненадващи.

В последните дни основна тема в медиите е продажбата на райски газ и как държавата ще се изправи с цялата си мощ срещу забранената субстанция. Но както става ясно, само за месец. По-рано вицепремиерът Корнелия Нинова заяви, че трябва да се вземат решителни мерки за употребата на т.нар. “райски газ”. Мерките обаче имат “срок на годност”. 

Акцията в София ще продължи поне до края на месеца. Ако бъде установено нарушение в дискотека или заведение ще се издава акт за временна забрана за продажба. При повторно нарушение ще се налага парична санкция.

КЗП  подготвя актове и глоби до 25 000 лева за заведения, дискотеки и барове, които продават опасното вещество. Обществото очаква и резултатите и броя на санкционираните, за да не спазим отново старата българска поговорка “Гърми, ама не вали”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img