2.12.2022 | петък | 02:28

Акад. Денков: Нямам проблем да работя в екип с Кирил Петков и Асен Василев

Публикувано:

Сподели поста:

Служебният министър на образованието акад. Николай Денков намекна, че има вероятност да работи отново с бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев в евентуално бъдещо правителство.

„С Кирил Петков и Асен Василев винаги сме имали чудесни контакти, но когато става дума и за коалиционни преговори, там вече стоят други въпроси”, отговори Денков на въпрос дали би оглавил образователното министерство на редовно правителство, съставено от „Продължаваме промяната“.

Министърът допълни, че очаква коалиционните партньори да обсъдят темите, приоритетите и политиките, а чак след това да се добие яснота за кадровата структура на кабинета.

„Нека видим какви ще са темите. За мен това в момента не стои като тема изобщо. Представете си, че приоритетите, които коалиционните партньори сложат, не са тези, които аз смятам за правилни”, коментира Денков. Той подчерта, че неговата сила е в това, че е експерт в науката и висшето образование.

По отношение на тестовете за коронавирус и връщането на децата в училище, министър Денков каза, че в цялата училищна система трябва да има съгласие между учители, директори, родители, за да се случат планираните промени.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху