fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:49:19
петък | 20.05.2022 | 07:49:19
5.7 C
София

Агенцията по заетостта спира проекта “Заетост за теб”

От стартирането на проекта през юли 2020 г. са подадени 48 919 заявки от 25 366 работодатели за 115 280 работни места

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

От 15 май Агенцията по заетостта преустановява приема на заявки от работодатели за разкриване на свободни работни места по проекта “Заетост за теб”. Причината – изпълнени параметри и изчерпан финансов ресурс, уточняват от институцията.

След тази дата, при наличие на допълнителен финансов ресурс или реализирани икономии по сключените договори, Агенцията по заетостта ще възстанови приема на заявки от работодатели.

От стартирането на проекта през юли 2020 г. до момента, в рамките на двата му етапа, са подадени 48 919 заявки от 25 366 работодатели за 115 280 работни места. Сключени са 27 728 договори за осигуряване на заетост на обща стойност 224 243 733.94 лв. Предвиден е финансов ресурс за обезпечаване на одобрени до момента заявки, по които предстои да бъдат сключени договори.

Проект “Заетост за теб” се реализира с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук