fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:19:10
събота | 28.05.2022 | 01:19:10
21.1 C
София

Адресната регистрация в София ще може да се сменя онлайн от 9 май

Процедурата отнема около 10 минути и изисква облачен електронен подпис

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

От 9 май всички районни общински администрации на Столична община ще предлагат смяна на адресната регистрация по електронен път. Това заяви за БНТ Генчо Керезов, зам.-кмет на София по дигитализацията, иновациите и икономическото развитие.

По думите му процедурата отнема около 10 минути и изисква облачен електронен подпис, предоставян от някои компании у нас, одобрени от КРС.

За да става още по-лесно смяната на адреса, са необходими и законови промени, с които да отпадне изискването на снимка или сканирано копие на нотариален акт, например, каза още Керезов.

Голямото предизвикателство пред Столична община е през следващите години да свърже всички електронни услуги, които предлага в една обща рамка, каза зам.-кметът по дигитализацията.

Всичко това е заложено в Стратегията за дигитална трансформация на София, която е приета през 2020 и има 7-годишен хоризонт.

Утре в Интер Експо център започва конференцията Digital Sofia, посветена на превръщането на столицата ни в умен град. На нея ще бъдат представени различни устойчиви решения за интелигентен растеж

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук