fbpx
19.1 C
София
13 август 2022 | събота | 00:46

Адмирал Емил Ефтимов и командващият на Сухопътните войски на САЩ в Европа проведоха среща в България

Те разгледаха разположената у нас бойна група и трансформацията ѝ

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командващият на Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал Дарил Уилямс проведоха среща в България. Това съобщиха от Министерството на отбраната. Те разгледаха разположената у нас бойна група и трансформацията ѝ, в съответствие с взетите решения на Срещата на върха на НАТО в Мадрид.

По време на срещата между него и адмирал Ефтимов е било обсъдено развитието в сухопътния домейн по отношение на възпирането и отбраната на Източния фланг на НАТО. Цели на разговора са били още темпото на провежданите учения и тренировки, както и възможностите за повишаването на нивото на оперативна съвместимост в многонационален формат.

Адмирал Емил Ефтимов отбеляза доброто взаимодействие на ротата “Страйкър” с подразделенията от българските сухопътни войски в рамките на съвместната подготовка.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img