fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 03:55

Административният съд отхвърли жалбата на “А1 България” срещу вдигането на таксите

Същото се случи и с "Теленор България"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Административен съд София-град отхвърли и жалбата на “А1 България” срещу заповедта, инициирана от мен и екипа на Министерството на икономиката и индустрията, с която е забранено на търговеца да използва нелоялна търговска практика, а именно: да индексира цените по ред, който не е предвиден в сключените между него и потребителите договори”.

Това написа в личния си профил във “Фейсбук” министър Корнелия Нинова.

Тя посочва, че според мотивите на жалбоподателя не са налице достатъчно мотиви от страна на КЗП за допускане на предварително изпълнение на заповедта, поради “накърняване на обществен и държавен интерес”.

“В момента повишаването на цените и натискът върху живота на хората е въпрос от най-висок обществен интерес и ще отстоявам докрай позицията си в тяхна защита”, пише още тя.

Министърът добавя, че жалбата на оператора остава без уважение и дава възможност това определение да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в седем дневен срок.

Нинова припомни, че в понеделник Административен съд София-град е отхвърлил и жалбата на “Теленор България” срещу заповедта на министъра. С този акт Министерството на икономиката и индустрията спечели на първа инстанция делото срещу мобилните оператори. Предварителното изпълнение на заповедта остава в сила.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img