fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 04:08

Асоциация “Българска книга” с призив да дарим книги на 14-ти февруари

През целия месец книги се събират в книжарниците на ул. "Хан Крум" 15 и на ул. "6-и септември" 37

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Асоциация “Българска книга” излезе с акция “Книгодаряване” и призив към компаниите и частните лица да дарят книги на училища, читалища и библиотеки. Поводът е Международният ден на даряването на книги – 14 февруари. Кампанията на “Кибеа” – “Дари книга, подари любов” е още един повод да се подари книга на институциите, които се грижат за духовното ни израстване и образование, съхраняват книгата като ценност и озаряват със знания, а именно – училища, библиотеки и читалища.

Международният ден на даряването на книги, или International Book Giving Day, се чества за пръв път през 2012 година. Към момента 44 държави подкрепят инициативата, сред които Франция, Индия, Бразилия, Дания, Германия, Египет, Канада, Мексико, Унгария и България.

В България Международният ден на книгодаряването (International Book Giving Day) се отбелязва за пети пореден път. Асоциация “Българска книга” се присъединява към идеята на издателска къща “Кибеа”, която първа поде инициативата за българско участие в световния празник. Традиционно благотворителната кампания ще продължи през целия февруари, а събраните книги ще бъдат изпратени в библиотеки и читалища – там, където книгата е на почит. Приемат се книги за читатели от всички възрасти в добър търговски вид, издадени не по-рано от 2016 година.

Пунктовете за приемане на книги в София се намират на ул. “Хан Крум” 15 и на ул. “6-и септември” 37.

Включвайки се в Акция “Книгодаряване”, компаниите се превръщат и в посланици на четенето, изтъкват важността на книгите и четенето като част от формалното и неформално образование, споделят любовта си към книгите.

Акцията на Асоциация “Българска книга” е естествено продължение на кампанията “Купи 1 книга”, която стартира през април 2019 година с цел да подпомогне книгата във време на пандемия, да я съхрани като ценност и да гарантира нейното бъдеще.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img