fbpx
17.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 11:49:46
събота | 21.05.2022 | 11:49:46
17.8 C
София

860 машини обработват републиканските пътища от сняг

АПИ предупреждава шофьорите да внимават за заледени участъци

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Осемстотин и шейсет снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ). Обработката на настилките продължава, особено по съоръженията, където има опасност от заледяване.

Поради обилен снеговалеж е ограничено движението на всички моторни превозни средства през най-високия старопланински проход- “Троянски”. Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона, с ремаркета и полуремаркета, през проходите “Превала” и “Рожен” и по пътя Девин-Михалково, за да се почисти снега.

Екипите на фирмите, които отговарят за пътната поддръжка, следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата, обясниха от АПИ. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа, както и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

АПИ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук