27.01.2023 | петък | 06:19

6 години затвор за мъж нанесъл смъртоносен побой на жена

Публикувано:

Сподели поста:

С осъдителна присъда приключи дело на първа съдебна инстанция срещу 31-годишния М.Г., привлечен към наказателна отговорност от Софийска окръжна прокуратура за извършено от него престъпление по чл. 124, ал. 1, вр. чл. 128, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда.

Подсъдимият М.Г. живеел на семейни начала с В.В. в къща в гр. Божурище заедно с трите й децата. Между двамата често възниквали скандали по различни поводи. Мъжът й отправял закани вербално и по телефон за разправа. Понякога посягал физически на жената.

Около 23,00 ч. на 28.12.2021 г. подсъдимият и В.В. отново се скарали. Той й нанесъл няколко удара с ръце в областта на тялото и на главата, ритници с крак, хванал я с ръце през гърлото и я душил. Пострадалата успяла да се обади по телефона на децата си и да ги информира за случилото се.

Първоначално В.В. е усетила силно главоболие, а по-късно и частично обездвижване. Дъщеря й подала сигнал на телефон за спешни случаи 112. Адресът бил посетен от лекар и полицейски патрул.

С оглед здравословното състояние на жената тя била транспортирана в болнично заведение. Въпреки предприетото лечение, тя починала.

От направените съдебномедицински експертизи е видно, че причината за смъртта на В.В. е въздействие в областта на шията, довело до закрита травма на артерия с последвал масивен инсулт. Безспорно е установена и причинно-следствената връзка между нанесената от подсъдимия тежка телесна повреда и настъпилата смърт на В.В.

Съдът призна подсъдимия М.Г. за виновен за извършеното от него деяние и му наложи наказание от 6 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на изтърпяване.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в законоустановения срок.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
слаб снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
1.5kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
2 °
вт
1 °
newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
слаб снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
1.5kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
2 °
вт
1 °

Прочети още

Оригиналният HBO драматичен сериал „Наследници“ се завръща с четвърти сезон на 27 март

Създаден от Джеси Армстронг, четвъртият сезон на наградения с Emmy® оригинален драматичен сериал на HBO Наследници дебютира в...

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа #саботаж #НПК #съдебна #реформа #разследване #ПП #ДБ #заседание #Възраждане #ИванГешев

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 26.01.2023 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -5 С до +9°С. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в областите:...

Георги Първанов: Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата

Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на любов...