fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:21

НОИ: 500 млн. лв. повече за пенсии

Статистическият институт отчита дефицит от над 3 млрд. лв.

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

С половин милиард лева нарастват разходите за пенсии през първото полугодие на тази година спрямо същия период на 2021 г. Това показват разчетите на Националния осигурителен институт.

От отчета за изпълнението на бюджета се виждат разходи на стойност от над 8 млрд. лв. От тях за пенсии са платени близо 7 милиарда. 

Втората по значимост група от разходи за полугодието е за краткосрочните обезщетения и помощи, които са на стойност малко над 1 милиард лева. 

Извън планираните разходи са платени 736 милиона лева за Covid добавките от 60 лв. Други 56 милиона са похарчени за ваксинирането на пенсионерите, които получиха по 75 лв. еднократно. 142 милиона лева пък са били необходими за великденските добавки от 70 лв.

Общо от осигуровки държавата е събрала за шест месеца 4,7 милиарда лева. Сметката на НОИ показва дефицит от над 3 млрд. лева, които са  допълнени от държавния бюджет.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here