fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 06:32

Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 10:00 ч.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Народното събрание изслушва вицепремиера Калина Константинова за решението на правителството за прекратяване на плана за изселването на бежанци от Украйна.

В понеделник тя обяви във видеообръщение, че украинските бежанци, настанени в хотелите по българското Черноморие, които няма къде да отидат след 31 май, ще бъдат временно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.

***

Софийският градски съд ще гледа въззивната мярка на Георги Енев, обвинен в измама с погребални услуги.

На 26 май 2022 г. Софийският районен съд наложи постоянен арест на 51-годишния собственик на траурна агенция, обвинен в организиране на схема за незаконни погребения на възрастни хора.

***

На 2 юни почитаме паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България. Точно в 12:00 часа сирените в цялата страна ще звучат с прекъснат сигнал, съобщиха от МВР.

Звуковият сигнал ще звучи в продължение на 2 минути.

При подаване на сигнала всички пешеходци и пътни превозни средства в населените места, с изключение на влаковете, следва да спрат и да останат на място.

***

Българската православна църква чества днес Възнесение Христово или Спасовден. Празникът е подвижен и винаги се пада в четвъртък на 40-ия ден след Възкресение. 

Спасовден е професионален празник на хлебари, шофьори, строители, хотелиери и цветари. В някои католически държави Възнесение е официален празник и почивен ден.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here