4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 13:14:46
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 13:14:46

400 експерти на НСИ ще анкетират 14 хиляди домакинства

Първите предварителни резултати за населението на България ще бъдат обявени в края на 2021 година

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Близо 400 експерти на Националния статистически институт (НСИ) ще анкетират 14 хиляди домакинства. Това е част от контролни изследвания за “Преброяване 2021” на НСИ.
Извадката е направена на случаен принцип и изследванията ще продължат до 31 октомври 2021 година. Ще бъдат направени две контролни изследвания.
Целта на първото изследване е да установи точността на данните за населението и жилищата, които са вписани в преброителните карти, и да установи размера на допуснатите грешки. Второто изследване е свързано с обхвата на населението за страната, като целта му е да установи относителния дял на непреброените (пропуснатите) и два пъти преброените (дублираните) при преброяването лица.
Въз основа на данните от контролните изследвания ще се определят основните източници на грешки, които да бъдат избегнати при следващи преброявания на населението и жилищния фонд.
По предварителни данни до края на деня на 10 октомври са били преброени 5 775 хил. души, от които с хартиени карти са преброени 3 370 хил. души, а електронно – 2 405 хил. души. Преброителите имат срок до края на тази седмица да предадат преброителните карти и обобщените данни от участъците, в които са работили, което означава, че броят на преброените на хартия ще се увеличава всеки ден.
Първите предварителни резултати за населението на България ще бъдат обявени в края на 2021 година.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук