fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 13:09

400 деца получиха помощ от “Българската Коледа”

Настоящото 19-то по ред издание започна на 1 декември 2021 година и ще продължи до края на ноември 2022 година

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Общо 400 деца с различни заболявания, нуждаещи се от скъпоструваща медикаментозна терапия, рехабилитация и помощни средства, са подпомогнати от началото на настоящото издание на президентската инициатива “Българската Коледа”. Средствата, дарени за лечението им, са на стойност близо 640 000 лева, информират от президентската институция.

Настоящото 19-то по ред издание започна на 1 декември 2021 година и ще продължи до края на ноември 2022 г. То се провежда под наслов “Дари надежда на дете в беда”.

Инициативата “Българската Коледа” разполага с 3 070 000 лв. и  е в ход обществена поръчка за закупуване на медицинска апаратура за нуждите на лечебни заведения в цялата страна, която ще допринесе за ефективното лечение на малките пациенти.

Постъпили са оферти за 28 различни медицински апарати. След финализиране на процедурата се очаква да бъдат закупени високотехнологични апарати за прецизна диагностика и лечение за над 20 лечебни заведения – университетски и многопрофилни болници в цялата страна.

Само през настоящия месец – юли, помощ са получили 61 деца.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img