fbpx
16.2 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:33:05
неделя | 29.05.2022 | 02:33:05
16.2 C
София

Русия спря доставките на газ към Полша

Причината- страната е отказала да плаща в рубли

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Русия спря доставките на газ за Полша. Това твърди “Газпром” в изявление. Там пише, че газът ще спре в сряда сутринта, но според полски медии вече доставките са спрени.

Полша нарече спирането “нарушение на договора” и каза, че ще търси правата си. Не е ясно каква е причината за преустановеното газоподаване.

Полша е сред държавите, които отказаха на Русия да плащат за газа в рубли, но досега на останалите такива страни доставките не са били спрени.

Полша купува около 60% от газа си от Русия. Дългосрочният договор на Полша с “Газпром” изтича в края на тази година.

По-рано поляците казаха, че няма да го подновят, а ще внасят синьо гориво по нов начин от Норвегия.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук