fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 12:38:38
събота | 28.05.2022 | 12:38:38
21.8 C
София

3000 български студенти ще заминат на летни бригади в САЩ

Това съобщиха от Асоциацията на агенциите за международен културен обмен със САЩ

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Посолството на САЩ в България направи всичко възможно да удовлетвори заявките на български студенти, които имат желание за участие в програмата за обмен “Работа и пътуване в САЩ 2022”, по-известна като студентска бригада или Work and Travel USA. Така песимистичните изгледи в края на февруари за едва 800 студенти, които да заминат тази пролет, се промениха и в края на април стана ясно, че почти 100 процента от заявилите интерес 3000 души ще имат възможност да пътуват. Това съобщиха от Асоциацията на агенциите за международен културен обмен със САЩ, които партнират на програмата.

Много американски работодатели с бизнес, които очакват сезонна заетост, разчитат на студентите по международната обменна програма. Повечето от тях, желаейки да направят условията си по-атрактивни за студентите, актуализираха заплащането, което достигна невиждани досега нива от 15-20 долара на час, като същевременно предложиха и допълнителни бонуси, редуциране на разходите за настаняване, отстъпки за храна и други. По традиция сред българските студенти най-популярни, като дестинации за лятна бригада, са Източното крайбрежие, националните паркове и Аляска.

При стартиране на обработката на кандидатурите за визови интервюта през февруари, броят места, които консулството на САЩ предостави, беше изключително недостатъчен спрямо броя на вече записаните по програмата студенти. Очаквано, отпуснатите места бяха заети мигновено. Това предизвика недоволство сред кандидатстващите, а Асоциацията на агенциите за културен обмен инициира среща с генералния консул на САЩ и с неговия екип, на която представи и защити значително по-големите очаквания на кандидатстващите от България. След разговора, към настоящия момент прогнозите са, че всички желаещи, които отговарят на условията на програмата, ще могат да заминат за САЩ в периода 20 май-15 юни, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук