5.12.2022 | понеделник | 19:07

300 лева за отопление на семейства в затруднено положение

Публикувано:

Сподели поста:

Еднократна финансова помощ за отопление от 300 лева ще получат семейства, които са в най-критична ситуация заради последиците от скока на цените на горивата и извънредната епидемична обстановка. Това предвижда проект на правителствено постановление.

С новата мярка ще бъдат подпомогнати близо 50 000 лица и семейства. Предстои документът да бъде обсъден в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Проектът предвижда подкрепата да бъде за хора, които са получили отказ на подадените заявления за отпускане на целева помощ за отопление за сезон 2021-2022 година.

Целта е подкрепа да получат тези от тях, чийто доход превишава определения диференциран доход за отопление с до 30 лева включително, както и регистрираните безработни, които са с продължаваща регистрация, но не са достигнали определената минимална продължителност на регистрацията от шест месеца преди подаване на заявление декларацията.

От тази помощ, при посочените условия, ще могат да се възползват и хората, които не са подали документи в нормативно определения срок.

За реализирането на тази мярка ще са необходими допълнително 15 милиона лева от бюджета на социалното министерство за тази година.

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
облачно
5 ° C
5.2 °
4.8 °
89 %
3.1kmh
100 %
пн
6 °
вт
9 °
ср
10 °
чт
11 °
пт
9 °

Прочети още

Процедури по ЗОП за автомобилни горива за държавната администрация ощетяващи гражданите

За процедура по ЗОП, изначално обречена, алармира пред медиите председателят на АБВ Румен Петков. Става въпрос за проведена...

Вицепремиерът Христо Алексиев: Убедихме ЕС да включи Коридор № 8 в приоритетната трансевропейска транспортна мрежа

Съветът на министрите по транспорт на Европейския съюз включи трасето София-Скопие-Дуръс-Бари в обхвата на новия Европейски транспортен коридор...

Румен Петков: Воят да бъде спрян „Лукойл“ е трудно обясним от гледна точка на нормалния разсъдък

Воят да бъде спрян „Лукойл“ е трудно обясним от гледна точка на нормалния разсъдък и от гледна точка...