fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 18:16

28 бебета са се родили по инвитро програмата на Столичната община 

11 момичета и 17 момчета са проплакали от 2015 досега

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

28 са вече децата, родени след инвитро процедури с донорски яйцеклетки, финансирани по програмата на Столична община. От 2015 досега са проплакали 11 момичета и 17 момчета.

Последното родено бебе е момиче, тежащо 2650 грама и дълго 49 см. Майката е на 48 години и е използвала услугите на частна клиника, която има подписан договор с Общината.

Още няколко семейства са в очакване да станат родители в следващите месеци. 

От 2015 г. насам всяка година Столичната община подпомага жени с репродуктивни проблеми по програмата, която е създадена съвместно с организациите “Майки за донорство” и “Искам бебе”. В бюджета на София ежегодно се предвиждат по 70 000 лв. за финансиране на част от необходимите инвитро процедури с донорски яйцеклетки.

За 9-ти пореден път, между 2 и 4 декември,  ще се проведат “Дни на донорството”.

За четвърта поредна година ще се проведат и 100 безплатни прегледа и консултации при репродуктивните специалисти на МБАЛ “Надежда” – д-р Георги Стаменов, д-р Събина Персенска, д-р Димитър Цветков, д-р Теодора Тихомирова и д-р Стела Чапанова, като заявяването им става email: nadezhda@maikizadonorstvo.com.

Прегледите са само за жени, които не са пациенти на лечебното заведение.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img