92% или 2500 първокласници са приети по първо желание при класирането в общинските училища за предстоящата учебна 2022-2023 година. 5% или 138 деца са приети по второ и 3%  (80 деца) – по трето и следващо желание, съобщават от Община Варна. Днес приключи първият етап от класирането за прием в първи клас. От подадените 2787 заявления за 3058 свободни места са класирани общо 2718 деца (вкл. близнаци, кандидатстващи с едно заявление), уточняват от дирекция “Образование и младежки дейности”.

Родителите на класираните деца е необходимо да потвърдят приема на детето си на място в съответното училище – от 17-ти юни до 21-ви юни, включително.

Некласирани остават 4% от децата. За тях свободните места за второ класиране ще бъдат обявени по график на 23-ти юни до 17 часа. Родителите ще могат да редактират заявлението за децата, некласирани в нито едно училище, както и да подадат отново заявление, ако не са записали детето си в училището, в което е класирано към момента. Това се случва по график от 24-ти до 29-ти юни, като родителите могат да посочват само училищата, за които има обявени свободни места.  Второто класиране ще бъде обявено на 1-ви юли до 17 ч.

Ако при регистриране на заявление родителите открият неточност в данните за кандидатстващото дете или системата не открива данни за детето, е необходимо да се свържат със служител от отдел „Образование“ на тел. 052/820 267 или 052/820 187. В случай, че имат необходимост от техническо съдействие за работа с платформата, трябва да посетят училището, за което желаят да подадат заявление като първо желание, посочват още от ресорната дирекция.

Previous articleБританският журналист в Бразилия е бил убит от бракониери – рибари
Next articleКирил Петков: Маркетингови фирми отстраниха Никола Минчев 
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here