fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 06:35

2,50 лв. за литър бензин по Коледа

Дизелът и пропан-бутанът също поскъпват

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Горивата ще поскъпнат с още около 10 ст. до края на годината, прогнозират търговци. Тенденцията в ръста на цените се дължи на по-скъпия петрол на международните пазари.

По коледните и новогодишните празници литър от най-масовия бензин ще се продава за около 2,50 лв. Увеличение в цената ще има и при дизела и пропан-бутана. Само през последния месец горивата са поскъпнали средно между 5 и 6%, информира БНР.

“Пазарът започна да се стабилизира, търсенето започна да се увеличава и стойностите нараснаха драстично. От 50 долара за барел, ако не се лъжа, те достигнаха настоящите около 86. Така че, виждате че това е едно сериозно поскъпване, което и процентно се отразява в цените на бензиноколонките”, коментира Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

Тенденцията нагоре се диктува от цените на петрола на международните пазари и най-вероятно ще остане такава в месеците поне до края на годината.

“Около коледните празници цените на горивата може би ще достигнат наистина 2,50-2,51, но това са нормалните ситуации на пазара в момента в страната”, посочи още Бенчев.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here