fbpx
More

  24 пътници избягаха от извънредно кацнал в Испания самолет

  Инцидентът затвори летище "Палма де Майорка"

  Летище “Палма де Майорка” спря работа за няколко часа през нощта срещу събота, след като 24 пътници избягаха по пистите от кацнал по спешност самолет, изпълняващ международен полет.

  По-късно Националната полиция и Гражданската гвардия арестуваха 11 от избягалите пътници, останалите 13 още се издирват, информира БНР.

  13 полета, които трябваше да кацнат в Палма де Майорка бяха отклонени към Барселона, Ибиса, Менорка, Мадрид и Валенсия, след като в продължение на повече от три часа и половина летището не функционираше от съображения за сигурност.

  Властите издирваха избягали от самолет, който пътуваше от Мароко до Турция, но се наложи да кацне на балеарския остров заради фалшив медицински спешен случай.

  Първоначалната информация е била, че на борда има пътник в тежка диабетна кома, който се нуждае от спешна медицинска помощ. Докато линейката превозва пациента, от самолета успяват да избягат над 20 души, което принуждава ръководството на полетите да отклони другите самолети.

  В продължение на няколко часа, с над 20 автомобила, Гражданската гвардия претърсва всички писти и съоръжения, за да се увери, че няма хора, които да пострадат при възобновяването на полетите.

  По-късно част от избягалите са заловени, а останалите се издирват.

  Пътникът, за когото се предполагаше, че има нужда от медицинска помощ, е прегледан в местната болница и след това е изписан. Той обаче подлежи на съдебна отговорност заради фалшива тревога и незаконно мигриране.