5.12.2022 | понеделник | 19:13

24 пътници избягаха от извънредно кацнал в Испания самолет

Публикувано:

Сподели поста:

Летище „Палма де Майорка“ спря работа за няколко часа през нощта срещу събота, след като 24 пътници избягаха по пистите от кацнал по спешност самолет, изпълняващ международен полет.

По-късно Националната полиция и Гражданската гвардия арестуваха 11 от избягалите пътници, останалите 13 още се издирват, информира БНР.

13 полета, които трябваше да кацнат в Палма де Майорка бяха отклонени към Барселона, Ибиса, Менорка, Мадрид и Валенсия, след като в продължение на повече от три часа и половина летището не функционираше от съображения за сигурност.

Властите издирваха избягали от самолет, който пътуваше от Мароко до Турция, но се наложи да кацне на балеарския остров заради фалшив медицински спешен случай.

Първоначалната информация е била, че на борда има пътник в тежка диабетна кома, който се нуждае от спешна медицинска помощ. Докато линейката превозва пациента, от самолета успяват да избягат над 20 души, което принуждава ръководството на полетите да отклони другите самолети.

В продължение на няколко часа, с над 20 автомобила, Гражданската гвардия претърсва всички писти и съоръжения, за да се увери, че няма хора, които да пострадат при възобновяването на полетите.

По-късно част от избягалите са заловени, а останалите се издирват.

Пътникът, за когото се предполагаше, че има нужда от медицинска помощ, е прегледан в местната болница и след това е изписан. Той обаче подлежи на съдебна отговорност заради фалшива тревога и незаконно мигриране.

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
облачно
5 ° C
5.2 °
4.8 °
89 %
3.1kmh
100 %
пн
6 °
вт
9 °
ср
10 °
чт
11 °
пт
9 °

Прочети още

Процедури по ЗОП за автомобилни горива за държавната администрация ощетяващи гражданите

За процедура по ЗОП, изначално обречена, алармира пред медиите председателят на АБВ Румен Петков. Става въпрос за проведена...

Вицепремиерът Христо Алексиев: Убедихме ЕС да включи Коридор № 8 в приоритетната трансевропейска транспортна мрежа

Съветът на министрите по транспорт на Европейския съюз включи трасето София-Скопие-Дуръс-Бари в обхвата на новия Европейски транспортен коридор...

Румен Петков: Воят да бъде спрян „Лукойл“ е трудно обясним от гледна точка на нормалния разсъдък

Воят да бъде спрян „Лукойл“ е трудно обясним от гледна точка на нормалния разсъдък и от гледна точка...