fbpx
18.8 C
София
12 август 2022 | петък | 03:12

24 дрогирани шофьори са заловени само за последните дни (ВИДЕО)

Главният прокурор Иван Гешев изпрати писмо до председателя на 47-ото Народно събрание

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Над 170 са заловените дрогирани водачи от началото на годината, а за последните няколко дни са 24. Други близо 70 са отказали да дадат проба за алкохол и наркотици. Това съобщи комисар Тенчо Тенев, началник на Пътна полиция към СДВР. Според него тези резултати са фрапиращи. Тенев посочи, че младото поколение на възраст от 18 до 35-40 години масово употребяват алкохол и наркотици.

Комисар Тенчо Тенев съветва да се вдигне от 1 на 3 години срокът, в който едно лице е лишено от право да управлява МПС след отнемане на книжката. Друга мярка според експертите e гражданите, които отказват да им бъде направена проба, също да бъдат подвеждани под съдебна отговорност, тъй като до момента биват санкционирани само административно.

Главният прокурор Иван Гешев изпрати писмо до председателя на 47-ото Народно събрание, с което изразява подкрепа за внесените законодателни предложения за изменение и допълнение на Наказателния кодекс.

Част от идеите включват увеличаване на размера на наказанията при управлението на моторни превозни средства след употреба на наркотични вещества и алкохол. Например – да се предвиди от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор за умишлено причиняване на смърт на едно или повече лица в случаите, в които престъплението е извършено при управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 2 промила.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img