fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:42

222 общини ще получат пари за реализирането на важни проекти

418 милиона лева. ще бъдат раздадени по ясни критерии, а не както преди - "на калпак", твърди Кирил Петков

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

222 общини в страната ще получат средства, за да могат да реализират важните за тях проекти. Решението е взето на последното заседание на сегашния Министерски съвет, а новината обяви премиерът в оставка Кирил Петков. Той уточни, че предвиденият бюджет е в размер на 418 милиона лева.

“Радостен съм да кажа, че успяхме да стигнем до заключението, че тези средства трябва да бъдат дадени на общините. Всички кметове ще могат да реализират така важните за тях проекти”, коментира Петков.

Той обясни, че принципът на разпределение на средствата ще бъде обективен, с ясни изисквания към всички проекти, а не както преди, когато предишният министър-председател Бойко Борисов ги е давал “на калпак” на любимите си кметове, заяви настоящият премиер в оставка.

Гроздан Караджов обяви, че експертите на Министерството на регионалното развитие продължават да работят с колеги си от Националното сдружение на общините в България по изготвяне на списъка с одобрените проекти.

Стана ясно, че окончателният списък с одобрените проекти ще стане известен до края на деня, а от понеделник общините ще могат да започнат да сключват договори.

Министърът на образованието в оставка Николай Денков пък обяви, че ще бъдат предоставени 70 млн. лева на 175 учебни заведения – 151 училища и 24 детски градини. С предимство ще се отпускат средствата за спешни ремонти и енергийна ефективност.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img