fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 13:10

20% ДДС за олио, зеленчуци и плодове (ВИДЕО)

На извънредно заседание на Комисията по бюджет и финанси депутатите гласуваха 0% ДДС на хляба

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Бюджетната комисия обсъжда актуализацията на бюджета на второ четене в парламента. Депутатите отхвърли намаляването на налога от 20 на 9 на сто върху олиото, плодовете, зеленчуците и други селскостопански изделия. Имаше различни предложения от ГЕРБ и от “Възраждане”, но министър на финансите в оставка Асен Василев предупреди, че загубите за хазната ще бъдат сериозни, а ефектът – съмнителен. Статистиката показва, че 790 млн. на годишна база струва това предложение на хазната. По думите на Василев , специално за земеделските производители, що се отнася до животновъдите и производителите на плодове и зеленчуци , в разходната част има предвидени средства за програми за подпомагането им.

Депутатите се скараха заради срока за увеличаване на акциза върху тютюневите изделия, с което ще се стигне и до поскъпване на цигарите. Окончателното решение ще бъде взето след необходимите справки.

В актуализацията на бюджета е заложено покачване на лимита на новия държавен дълг до 10 милиарда и 300 милиона лева, при инфлация от 11.9 на сто и икономически растеж от 2.9%.

Във вторник на извънредно заседание бюджетът влиза и в пленарна зала.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here