fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 03:30

174 години от рождението на великия поет и революционер Христо Ботев

Чествания ще има в родния му град

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Отбелязваме 174 години от рождението на Христо Ботев. Кулминацията на годишнината ще се проведе в родния град на революционера – Калофер.

Честванията ще започнат в 11.30 ч.

Христо Ботев е поет и революционер, борец за национално освобождение. По време на Априлското въстание предвожда група от 200 четници, които се прехвърлят от Румъния в България, за да се включат в организираната въоръжена борба. След продължителни стълкновения с Османската армия, Ботев загива на връх Вола в Стара планина на 2 юни.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img