15-годишно момче в спешното след натравяне с райски газ и алкохол

Момчето постъпва в спешен център “Пирогов” в безсъзнание  и с 1.43 промила алкохол в кръвта

0
118

15-годишно момче е в „Пирогов“ , след натравяне с алкохол и райски газ. По думите на майката на детето Елица Йорданова,той е бил в дискотека в Правец. Там са му продали алкохол и райски газ въпреки ,че няма навършени 18 години.

Момчето постъпва в спешен център “Пирогов” в безсъзнание  и с 1.43 промила алкохол в кръвта след като в районната поликлиника му вливат няколко банки глюкоза, но състоянието му не се подобрява.

Младежът е превозен с единствената линейка от Правец до токсикологията на най-големия спешен център у нас.

Елица Йорданова, разказа ,че Макс е бил в дискотека в Правец, където са му продали алкохол без никакъв проблем, въпреки че е малолетен, получил е и райски газ. Според Йорданова това е практика, която трябва да бъде пресечена, а не обществото да спи. Всичко това се случва на фона на масирани проверки в цялата страна за продажбата на райски газ и дебати затова колко е вреден всъщност той.

Previous articleЧаст от Стара Загора остава без вода
Next articleЗа райския газ и мълчанието на агнетата – споделена история на една майка
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“