30.11.2022 | сряда | 03:40

Разстилят 140 метрова черга в кюстендилското село Шишковци

Публикувано:

Сподели поста:

На 16,17 и 18 септември ще се проведе десетото издание на Международният фестивал „Балканска черга“. По случай 140 години от рождението на Владимир Димитров – Майстора ще разпънем 140 метрова черга, с която приветстваме гостите на феста. По традиция и тази година „Балканска черга“ ще бъде изпъстрена с разнообразна фолклорна програма, кулинарни и занаятчийски демонстрации, както и много изненади за малки и големи.

„На 16 септември от 20:30 наш гост ще бъде Борис Дали, на 17 септември Бисера и Лидия и любимият изпълнител на македонски песни – Володя Стоянов – Воеводата“ обявиха организаторите Илияна Петрова /кмет на село Шишковци/ и Борислав Крумов.

През вторият ден на фестивала участниците на празника ще подредят 10-метрова черги от зелници, баници и погачи, като и ще има конкурс „Зелника на Майстора“. Сръчни домакини от България, Сърбия и Северна Македония ще покажат нагледно как се месят баници и как се приготвя традиционния за региона качамак. Специални гости ще бъдат певиците Бисера и Лидия.

И през третия ден всички гости и участници на „Балканска черга“ ги очакват многобройни фолклорни изпълнения на групи от региона. Именно тогава ще се проведе турнир по дърпане на въже и канадска борба.

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...