7.12.2022 | сряда | 15:20

13 са офертите за проектиране при ремонта на 53 км от път II-11 Добри дол – Лом – Долни Цибър

Публикувано:

Сподели поста:

13 са отворените оферти в обявената поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на 53 км от второкласния път II-11 Добри дол – Лом – Ковачевица – Долни Цибър в област Монтана.

Предвидено е изработването на проекти за ремонта на два участъка от второкласното трасе, което е едно от основните направления към Румъния през Дунав мост 2 при Видин и е с интензивен тежкотоварен трафик. Първият участък е от границата с област Видин, в района на Добри дол, до Лом, включително ул. „Александър Стамболийски“, ул. „Пристанищна“ и част от ул. „Ковачишка“, до моста над р. Лом в град Лом /от км 23+167 до км 46+880/. Втората отсечка е от изхода на гр. Лом през Ковачевица, Долни Цибър до границата с област Враца /от км 49+691 до км 78+820/.

Отворените оферти са на:

Пътно поддържане и строителство – 2009 ЕООД;
„ВЕС-ИНВЕСТ-Н“ ЕООД;
ДЗЗД „АМ Хемус – 2016“, в което са: „Рутекс“ ООД и „Контролс“ ООД;
„ЪРБАН ГРУП“ ЕООД;
„ВИА-ПЛАН“ ЕООД;
„БУЛ СТРОЙ ИНВЕСТ“ ЕООД;
„ДЖИ М ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД;
ДЗЗД „Транслогистика”, с участници: „ТРАНСКОНСУЛТ-22“ ЕООД И „ЛОГИСТИКА 21“ ЕООД;
„ПЪТПРОЕКТ“ ЕООД;
ДЗЗД „ТРАФИК ХОЛДИНГ ВАРНА“, в което са: „ТРАФИК ХОЛДИНГ“ ЕООД и „ДеНиДи“ ЕООД;
„ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ“ ООД;
„ПЪТПРОЕКТ 2000“ ООД;
„ИЛИЯ БУРДА“ ЕООД.

Избраният изпълнител на обществената поръчка ще трябва да изпълни геодезически измервания, конструктивно обследване на съоръженията, инженерно-геоложки проучвания и изработване на технически проект, съгласно изискванията на нормативната уредба и упражняване на авторски надзор по време на строителството и въвеждането в експлоатация на строежа. По трасето на второкласния път са регистрирани три свлачища – североизточно от с. Орсоя, източно от с. Сливата и при с. Горни Цибър, регистрирани в периода 1974-1982 г. В техническия проект е необходимо да се предвидят дейности за укрепването им.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. Целта на обществената поръчка е да се подобри експлоатационното състояние и носимоспособността на пътната настилка, както и отводняването на пътното платно и безопасността на движение.

Индикативната стойност на поръчката е 1 056 780 лв. без ДДС, а средствата са от бюджета на АПИ. Срокът за изпълнение на проучвателно-проектантските работи е 90 календарни дни.

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
разкъсана облачност
8.8 ° C
11.1 °
7.8 °
75 %
1kmh
40 %
ср
9 °
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °

Прочети още

Българска кампания задава неудобни въпроси към FIFA за Световното в Катар

Фондация GLAS и креативна агенция proof. насочват вниманието към ЛГБТ+ хората и работата на мигрантите в Катар, като...

Вицепрезидентът беше гост на Тържественото събрание на Великотърновския университет по случай Студентския празник

„Често чувате, че на вас, младите хора, разчитаме да градите бъдещето на България. Безспорно е така, но преди...

Иван Гешев: Разпоредих активизиране на работата по делата за разпространение на наркотици, за да защитим гражданите и нашите деца

Под надзора на прокуратурата се провежда Специализирана полицейска операция в цялата страна за противодействие на разпространението на наркотични...

Явор Божанков: Служебният министър на отбраната крие определени договори за това как са харчени парите на хората

Служебното правителство обезсмисля процедурата по парламентарен контрол „Провеждането на парламентарен контрол несъмнено е една от най-важните процедури. Както и...