fbpx
29 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 18:35

13 000 младежи ще се явят на матурите през август (ВИДЕО)

На всички изпити, с изключение на този по професия, се пише с черен химикал

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Над 13 000 младежи са подали заявления за участие в задължителните зрелостни изпити, които ще се проведат в края на август т.г., съобщиха от Образователното министерство. На матури през август имат право да се явят зрелостници, които не са били допуснати до тях на минали сесии или са получили слаба оценка при предишно явяване.

7908 са кандидатите за задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература. Той ще се проведе на 25 август тази година от 8.30 часа. 2414 са желаещите за втората задължителна матура, която ще бъде от на 26 август. В същия ден е и задължителният държавен изпит за придобиване на професионална квалификация, на който се очаква да се явят 2870 младежи.

На всички изпити, с изключение на този по професия, се пише с черен химикал.

За 29 август са планирани матурите по желание по шест предмета, става ясно от проекта на заповед, публикуван за обществено обсъждане. Задачите по математика, философия, история, география и икономика и биология и здравно образование ще са по изучаваното в общообразователната подготовка, а по руски език – от профилираната подготовка.

От 14:00 ч. в същия ден се предлага да се проведат изпитите по английски, руски и немски език, по физика и астрономия и химия и опазване на околната среда.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img