28.11.2022 | понеделник | 02:46

126 секции в Турция за изборите

Публикувано:

Сподели поста:

Българските граждани, които живеят в Турция, ще могат да гласуват в 126 избирателни пунктове на изборите 2 в 1 утре. От рано сутринта започна запечатването на секциите, което трябва да приключи до 12 на обяд.

В деня за размисъл микробуси с високоговорители призовават изселниците от България да гласуват, обяснява се къде се намират най-близките секции.

Генералното ни консулство в Истанбул отговаря за 73 от всички 126 секции в Турция. В 29 от тях -15 в Истанбул и 14 в Бурса, ще се гласува с общо 58 машини. На миналия вот имаше забавяне със запечатването на секциите заради закъснения на членове на секционни комисии, излъчени от политическите партии. По думите на генералния ни консул в Истанбул Васил Вълчев това няма да попречи на организацията на вота.

„Най-често кворумът при нас, секционните избирателни комисии са 7-членни, и е достатъчно 4 члена на комисията да има, за да бъде отворена секцията“, обясни Вълчев, цитиран от БНР.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
2.1 ° C
2.6 °
1.8 °
92 %
1kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...